сряда, 27 април 2011 г.

Сара Тавареш се завръща в София

Билетите за концерта на Сара Тавареш в София са на привършване, а в ниските ценови категории - изчерпани. На 14 май португалската певица ще пее отново пред българските си почитатели в зала "България".

Миналата година тя претърпя сериозна черепно-мозъчна операция. Цяла Португалия бе потресена от коварната й болест - 32-годишната Сара бе с мозъчен тумор. "Отдъхнахме си, когато операцията мина успешно, всички се зарадвахме, че отново ще бъде на сцената", разказа при гостуването си у нас през април португалската фадо певица Мариза.

След възстановяването си Сара Тавареш поднови частично турнето Xinti, тръгвайки от Амстердам - това е и градът, в който стартира нейната кариера. Българската столица е сред малкото предстоящи дати от турнето. След концерта й през 2009 в София , през май тя за втори път ще се срещне с българските си почитатели.

Текстописец и изненадващо добра китаристка, Сара пее на смесица от португалски, анголски сленг, креолски от Кабо Верде, като прибавя английски и френски думи. "Използването на различни езици е символично, казва Сара - да се отпразнува обединението на всички хора."

През март певицата получи отличието "Най-добър кабовердиански глас" в музикалния конкурс на Кабо Верде.
Концертът се организира от продуцентска компания BG Sound Stage със съдействието на посолството на Португалия.

Билети се продават в мрежата на Eventim и на касата на зала "България". Организаторите уверяват, че купените за първоначалната дата - 17 ноември 2010 - билети важат за 14 май без заверка.
Източник:zar.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар