четвъртък, 14 април 2011 г.

Общината в София премахва заведенията в парковете и ще прави конкурс за тях

До края на май инспекторите от Столичния инспекторат ще направят инвентаризация на преместваемите обекти, разположени в парковете и градините, и ще бъде обявен конкурс за разполагането на нови. Междувременно всички съществуващи обекти - заведения, въртележки, детски замъци, ще бъдат премахнати. Това съобщи председателят на Столичния общински съвет Андрей Иванов.

По думите му обектите, които сега работят в градските градини са с отдавна изтекъл срок на договорите и плащат на Общината в София такси на добра воля. Никой обаче не знае колко точно са те. Очаква се конкурсът да приключи до три месеца.

Днес съветниците одобриха план-схемата за разполагането на преместваеми съоръжения за няколко парка и градини - градинките пред бившия "Кристал", пред Народния театър, около НДК, както и за парковете "Гео Милев", "Заимов" и Южния парк. За Западния парк има идея да бъде даден на концесия (срещу 30 дка за увеселителен комплекс концесионерът ще чисти и поддържа парка)

По думите на Иванов в сайта на общината ще бъдат публикувани снимки на отдадената площ за разполагането на маси и столове.
horemag.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар