сряда, 13 април 2011 г.

Безплатна пешеходна обиколка на София

Два пъти дневно ще се организира вече безплатната пешеходна обиколка на София на английски език Free Sofia Tour, след като на 28 март стартират първите редовни делнични турове.
Доброволците от сдружение “Фрий София Тур” ще очакват своите гости всеки ден от 11:00 и от 18:00 на ъгъла на Съдебната палата (кръстовището на бул. Витоша и ул. Алабин), за да им покажат и разкажат най-интересното от столицата.

Обиколката продължава около 2 часа и включва информация на английски език за основните културно-исторически забележителности в централната част на София. Организаторите разказват и разнообразна информация за различни български традиции и обичаи като мартениците, хорото и кукерите. Помагат на гостите си и с полезна практична информация за техния престой в България дори и след края на обиколките.
Сдружение “Фрий София Тур” си сътрудничи с Общинско предприятие “Туристическо обслужване”, други неправителствени и младежки организации, редица туристически издания, както и със сходни организации от почти целия свят. Повече информация за обиколките и дейността на сдружението може да намерите на официалната страница http://www.freesofiatour.com.

Няма коментари:

Публикуване на коментар