четвъртък, 14 април 2011 г.

Парите разказват в изложба

Лицата от банкнотите говорят за историята на България в интерактивната изложба “Парите разказват“, съобщиха организаторите.
Експозицията ще бъде открита от 18.00 ч. днес в Централната баня в София. Автори са Юрий Вълковски, Весела Ножарова и Георги Господинов, предаде БТА.

Идеята на проекта е да накара българското общество да се вгледа и да види по нов начин един от предметите, които най-често минават през ръцете ни - българските банкноти в обращение. Чрез скритите и явни образи и текстовете върху българските левове изложбата ще разкаже по интересен и достъпен начин за наследството, оставено от седем исторически личности, сред които писатели, художници, държавници и др., изиграли изключително важна роля за развитието на българската държава от самото й създаване.

Модерната интерактивна изложба “Парите разказват“, включва изображения, предмети, текстове, аудио- и видеоматериали. Входът на изложбата “Парите разказват“ е свободен за всички желаещи да се запознаят с интересни факти от живота на Св. Иван Рилски, Паисий Хилендарски, Алеко Константинов, Петър Берон, Пенчо Славейков, Иван Милев и Стефан Стамболов.

Източник:News.dir.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар