сряда, 13 април 2011 г.

Вдигат нов стадион на мястото на столичния "Локомотив"

Стадион "Локомотив" в столичния квартал "Надежда" най-вероятно ще бъде сринат до основи, а на негово място предстои изграждането на ново съоръжение, което да отговаря на всички изисквания на УЕФА, заяви пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов.

Припомняме, че идеята за нов футболен стадион в София витае из обществеността от известно време насам, но до този момент се смяташе, че новото съоръжение ще се намира в района на Летище "София".

Премиерът обаче е на мнение, че на този етап е по-удачно стадион "Локомотив" в Надежда да бъде съборен, а мястото да се използва за нов строеж. Бойко Борисов не пропусна и да уточни, че тази идея е удачна и заради близостта на ст. "Локомотив" до метрото.

"Стадионът ще бъде построен, защото не може само да изискваме от футболистите, трябва и да даваме. Не може някой отбор да влезе в Шампионската лига и ние да нямаме стадион", заяви министър-председателят, цитиран от Агенция "Фокус".

Предстои проектът за стадиона да бъде одобрен от Столичния общински съвет по препоръка на главния архитект на Столична община Петър Диков. Новото съоръжение ще бъде използвано и в борбата за домакинство на Евро 2020, ако България реши да участва в съвместна кандидатура с Румъния.

източник: http://biznews.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар