сряда, 4 май 2011 г.

Фестивал на екотуризма започна пред Народния театър

Второто издание на пролетния фестивал на отговорния туризъм, природата и здравословния живот, "Зелени дни" започна на 28 април пред Народния театър "Иван Вазов" в София и ще продължи до 1 май.

Събитието откри заместник-министърът на земеделието и храните Светлана Боянова.

Организатори на инициативата са Българска асоциация за алтернатвен туризъм и спортно туристическа агенция "Одисея-Ин". Сред партньорите на фестивала са Министерството на земеделието и храните, Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, Столична община.

В рамките на фестивала беше открито изложение на туристически и биопродукти на над трийсет производители и търговци.

Посетителите могат да видят богата гама от хранителни добавки на основата на органични водорасли, еко козметика, витамини, минерали и хранителни добавки от естествени източници, био и натурални хранителни добавки и медицински изделия.

В рамките на проявата ще бъде представен и българско-холандския проект „Новото тракийско злато”.

Това е най-новата и подробна туристическа карта на Източните Родопи, местни храни, много от които биологични.

На изложението ще бъде представена и много информация за биоразнообразието и възможностите за активен отдих в района на Родопите.

В шатрата на проекта в четвъртък, 28 април, от 17 часа ще има викторина „Източните Родопи” с десет въпроса и десет награди от Родопите.

В събота, 30 април, от 14 часа „Новото тракийско злато” кани на на вегетарианско парти с продукти от Източните Родопи: мед, свежо сирене, чай от биологични билки, сусамов тахан, варен и подсладен лимец, орехи, бадеми и др. Предвижда се и специална презентация на вино от биологично грозде от сорта „Каберне Фран“ от региона на Стамболово.

В 11 часа, в неделя, 1 май, „Новото тракийско злато” организира Източнородопска закуска с къпана баница, мед, домашно кисело мляко и чай от местни биологични билки.

Източник:expert.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар