четвъртък, 14 април 2011 г.

Ще бъдат проведени конкурси за разполагането на преместваеми обекти в парковете и градините на София

Столичен общински съвет (СОС) прие решение да бъдат проведени конкурси за разполагането на преместваеми обекти в парковете и градините на София , предаде репортер на Агенция "Фокус". Срокът за отдававане под наем на имотите за поставяне на търговски обекти и атракциони е пет години. Конкурсът е за поставяне на търговски обекти и атракциони при Паметника на Съветската армия, Южен парк, част 1 - пространство около НДК и в Южен парк част 3 в район "Триадица", Градинката при "Кристал", парка "Гео Милев", парк "Заимов", Парк "Св. Св. Петър и Павел". Например, в градинката при "Кристал" ще има изграден сезонен бар с места на открито, при паметника на Съветската армия ще се разположат два обект с маси за консумация на открито и един обект с места за консумация на открито и места на закрито.
В Парк "Гео Милев" ще има две атракционни съоръжения и един сезонен обект с маси за консумация на открито.
В Парк "Заимов" ще има три атракционни съоръжения и два търговски обекта - единият ще бъде с маси за консумция на открито и сезонен търговски обект с целогодишен режим на дейност. Откритите пространства към обектите - местата, където се разполагат масите на заведенията на открито - ще бъде ясно оградена с ограда, за да е видима каква е позволената площ за ползването.
Общинските съветници обсъдиха възможността собствениците на тези обекти да се грижат за околните пространства. Според Жельо Бойчев от БСП трябва да се засили контролът на собствениците, за да не ползват по-големи територии от тези, които са отдадени под наем. Очаква се до две седмици да бъде внесена тръжната документация за провеждане на конкурсите.

Агенция "Фокус"

Няма коментари:

Публикуване на коментар