петък, 29 юли 2011 г.

Проект "Непознатата София"

Проектът „Непознатата София ”, който ще популяризира малко познати туристически обекти в столицата, беше представен днес.

Проектът се реализила от Столична община по програма "Европа". Общата стойност на "Непознатата София " е 15 730 лв., като главното финансиране от 89% е от столична община. Изпълнител на проекта е фондация "Център за предприемачество и управленско развитие - България".

Целта на проекта е да популяризира неизвестните исторически, културни и археологически обекти в София . Идеята това да се осъществи е като се изготви писмена и виртуална карта на обектите избрани от организаторите, на базата на допитване до гражданите чрез анкети и интервюта.

Проектът е един от многото планове, които имат амбицията чрез общата си дейност да подготвят София за Европейска културна столица през 2019 г., каза Стоян Стоянов, ръководител на проекта.

На предварително изготвена карта всички жители, гости, посетители и туристи в София ще могат да намерят маршрутите до непознатите места. Ще бъдат включени обекти, които имат важно историческо значение, за които повечето София нци дори не подозират, но точно те правят столицата ни уникална, разказаха организаторите.

При завършването на проекта се очаква да бъде направен подробен анализ на непознатите исторически, архитектурни и културни обекти, активизиране на гражданския интерес към тях, както и създаване и популяризиране на интернет сайт с новите открития на проекта.

Крайният срок за приключване на „Непознатата София ” е 31 август.

Няма коментари:

Публикуване на коментар