сряда, 4 май 2011 г.

В София правят над 80 нови детски площадки и места за отдих

Над 80 нови детски площадки и места за отдих се изграждат в София през този сезон, каза столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя уточни, че за различните кътове в районите на града се осигурява финансиране от няколко източника.

Днес кметът на София и китайският посланикът у нас Н.Пр. Гуо Йеджоу откриха новоизградената детска площада в район „Илинден”. Средствата за нея, в размер на 20 000 лева, са предоставени от посолството на Китайската Народна Република.

„Вече стана традиция както представителите на бизнеса, така и нашите чуждестранни партньори, когато имат желание да помогнат на града, да изграждат детски площадки. Новите стандарти изискват детските площадки да имат ограда и покритие, което не позволява децата да се удрят. Аз съм благодарна на посланика на Китайската народна република. Той има желание в още един район - „Надежда”, обясни кметът.

„Ние предвиждаме и изграждането на 10 площадки в парковете, а средствата са от бюджета на Столична община. Кандидатстваме в приватизационния фонд за 50 площадки във всички столични райони. Имаме и спечелен проект по ОП „Регионално развитие” за изграждането на 26 площадки и зони за отдих в три столични района”, уточни Фандъкова.

dariknews.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар