четвъртък, 23 юни 2011 г.

"Скейт парк" в София

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова откри най-големия скейтборд комплекс на Балканския полуостров – „Скейт парк София”, който се намира срещу Университета за национално и световно стопанство.
Изграждането на комплекса е изцяло финансирано от общината и е на стойност 600 хил. лв., съобщи Агенция „Фокус”. Комплексът ще се стопанисва от Българската скейтборд федерация (БСФ) за период от пет години, обясни столичният кмет.

„С доброто партньорство на федерация по скейтборд имаме вече едно място, което е осигурено и има медицинска помощ. Три декара е площадката общинска собственост, всичко съоръжения са на стойност над 600 хил. лв. и са осигурени от общината - от Общинския приватизационен фонд и от Комисията за децата, младежта и спорта”, посочи Фандъкова. По думите й – така младите хора ще имат законното, осигурено, безопасно място, за да могат да упражняват любимите си видове дейности.

„За всички, които обичат графити изкуството, ние предоставяме възможност те да се изявят. Отговорното отношение към младите хора е да подкрепяме техните инициативи, които да се правят през деня, на безопасно място, предвидено по всички правила и закони”, посочи Фандъкова.

БСФ всеки ден между 11.00 и 15.00 ще предоставя комплекса за безплатно ползване, през останалото време деца ще тренират, допълни кмета. На откриването присъстваха председателят на Българският олимпийски комитет – Стефка Константинова и олимпийската шампионка по шорттрек Евгения Раданова, които разгледаха комплекса заедно със столичният кмет.

Любители на скейтборда, кънките и BMX колелата демонстрираха умения на откриването.

21 юни 2011 / News.dir.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар